Kadına Yönelik Şiddet Önlenmelidir

Kadına Yönelik Şiddet Önlenmelidir

Kadına Yönelik Şiddet Önlenmelidir

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun kadınların ekonomiye katılımı, fırsat eşitliği, eğitim imkanlarından yararlanma ve siyasi katılım oranlarını dikkate alarak oluşturduğu 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda Türkiye 153 ülkeden 130. sırada yer aldığı belirtilmektedir[1]. Bu tablonun iyileştirilmesi için bütün topluma önemli görevler düşmektedir.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporunun verilerine göre, 2020 Ocak ve şubat aylarında 49, 2018 yılında 440, 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu şiddetin durması için her vatandaşa önemli görevler düşmektedir[2]. Bu konuda çözüm yolları arayan çalışmalara ağırlık verilmelidir.

Erkek şiddetinden kaçanlara destek sağlayan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na 2018 yılında ilk defa başvuru yapan kadın sayısı 800 iken, bu sayı artış göstererek 2019 yılında 944'e ulaştığı bildirilmektedir[3]. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ciddi hukuki düzenlemeler yapılmasına ihtiyaç olduğu anlaşılmaktadır. Bunun yanında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapılarak kadına yönelik şiddet fikri henüz doğmadan önce eğitimle önlenmelidir.

Öğrenen Aile Danışmanlık Merkezi olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak yapılacak olan her türlü seminer, sempozyum, konferans, kongre, çalıştay, radyo ve TV. Programı, film, belgesel, açık oturum, kanun ve yönetmelik teklifi gibi farkındalık çalışmalarının yapılmasını destekliyoruz. Bünyemizde bulunan akademisyen ve uzmanlarla birlikte bu konuda akademik çalışmalar yapılması için gayret göstereceğimizi deklare ediyoruz.

 

[1] https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiyede-kad%C4%B1n-olman%C4%B1n-bilan%C3%A7osu/a-52666056

 

[2] A.g.e.

[3] A.g.k.